سؤالات ملکی متداول

سؤال 1: اینجانب ساکن یک آپارتمان 5 طبقه هستم، اما سازنده ملک برای این که پول بیشتر به دست بیاورد، حیاط آپارتمان را تنها به طبقه اول اختصاص داده است و برای سایرین هیچ راهی به حیاط باز نکرده است البته در سند ساختمان حیاط آپارتمان جزء مشاعات (مشترکات) ذکر شده است. آیا می‌توان در این مورد کاری انجام داد؟

جواب: بر اساس قانون مدنی هیچ یک از مالکان نمی‌توانند بدون اجازه سایر مالکان در مال مشاع و مشترک تصرف نماید. در مورد حیاطی که جزء مشاعات ذکر شده، همه همسایگان حق تصرف دارند و فروش آن بدون اجازه سایر مالکان باطل است. بنابراین شما می‌توانید از طریق شورای حل اختلاف نسبت به رفع تصرف عدوانی (تصرف ملک دیگری بدون اجازه مالک آن) مالک طبقه اول و رفع ممانعت و خودداری از حق اقدام نمایید.

سؤال 2: آپارتمانی را در مجتمعی که در حال حاضر استفاده اداری دارد، حدود 10 سال پیش به صورت قراردادی بین خریدار و فروشنده‌ای خریداری کرده‌ام. مشکل ما بررسی پرداخت شارژ واحدها و حق انشعاب فاضلاب است. با توجه به این که هیئت مدیره فاقد اساسنامه می‌باشد، هیچ گونه قدرتی جهت اعمال به واحدها برای دریافت این هزینه‌ها ندارد و گویا بدون اجازه از دادگاه، قطع برق و انشعابات خصوصی یا عمومی خلاف است. در مورد برخی از ساکنین که حقوق خود را پرداخت نمی کنند، راهکار مناسب و قانونی ارائه نمایید؟

جواب: ابتدا باید با تشکیل مجمع عمومی ساکنین ساختمان، هیئت مدیره‌ی ساختمان انتخاب شوند تا بتوانند از اختیاراتی که قانون تملک آپارتمان‌ها برای آنها قرارداده است، استفاده کنند. هر یک از افراد ذی‌نفع (سود برنده) نیز می‌توانند از دادگاه محل قرارگیری ساختمان، اام به انتخاب هیئت مدیره یا مدیر ساختمان را بخواهند. پس از آن مدیران ساختمان می‌توانند بابت عدم پرداخت حق شارژ نسبت به اجبار متخلف به پرداخت حق شارژ، از طریق دادگاه یا دایره اجرای ثبت محل یا از طریق قطع خدمات مشترک مثل آب، گاز، برق، نظافت و آسانسور اقدام نمایند.

سؤال 3: آیا در مورد گذاشتن کفش و جاکفشی جلوی درب آپارتمان می‌توان اقدام قانونی انجام داد؟

جواب: در آوردن کفش جلوی در آپارتمان مطابق تبصره ماده سه آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها ممنوع است، زیرا هم زیبایی و نظم ساختمان را بر هم می‌زند و هم امکان دارد در مواقعی که کفش‌ها توسط اشخاص خارج از ساختمان به سرقت می‌رود موجب تنش میان اهالی ساختمان شود. حتی گذاشتن جاکفشی هم ممنوع است. مگر اینکه مجمع عمومی تصمیم بگیرد که برای همه واحدها جاکفشی تهیه شود. در غیر این صورت اگر عده‌ای از واحدها جلوی در آپارتمان دارای جاکفشی باشند و عده‌ای دیگر نباشند بر خلاف آیین‌نامه مربوطه خواهد بود.

انتخاب اسم شرکت


موسسه حقوقی ساختمان ,آپارتمان ,حق ,جاکفشی ,مورد ,هم ,بدون اجازه ,در مورد ,از طریق ,در آپارتمان ,جلوی درمنبع

بیانیه کمیسیون حقوق بشر اسلامی به مناسبت روز جهانی حقوق بشر

فرزند خواندگی

چک بی محل

شرایط مهریه و ازدواج موقت

مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج

اثرات مصرف ماشروم‌ها (قارچ جادو)

دلایل اشتباه بودن مهریه بالا

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

هر چی که بخوای کمپانی خود را تاسیس و شروع به کار کنید فروش اسباب بازی پسرانه به صورت آنلاین دانلود آهنگ ایرانی ، دانلود فیلم خارجی مرجع دانلود رایگان معتبرترین وارد کننده فلزیاب در کشور فروش اینترنتی لاستیک دانلوپ شهید محمدرضا رزقی شیرسوار تخفیف ویژه فقط برای امروز